Tuesday, January 17, 2012

HRMIS yg LEMBAB

Uhh..bercinta n rasa menyampah bile nk bercerita pasal HRMIS..
Owhh sangat sedey ye..pasal aKO buat soang2 COTI d opiZ nih..
Nape x dibantu oleh PEmbantu kerani Sambilan ye..
Ntahhhhhhhhhhhhh..
Itu je la yg bOle akO jawab..
pasal Apa..
kenapa..
Ntah Bagaimana..
Dah r HRMIS bangang ni lembab..
Slow..
Dari bulan 12 tahun lepas akO bikin untuk pengurusan cuti bawak ke tahun berikutnya.
Tapi still keras gitu.Susah beno Laa..
Aduii...
Camni truk Bos suh datang HARI Sabtu..
Tak tau Hari hujung minggu tu la untuk akO n family bersama-sama.
Ako memang sanggup pada hari biasa balik lambat.
Tapi memandang kan sejak akhir-akhir ni Ibu tak berapa sihat.Takkan la tergamak aKo nk balik lambat Jua..Bior..kan dengo cakap BOs.Memang ler harus kita hormati Bos kita.Tapi kenapa Bos kita tak memahami sket.Nak sangat benda ni bikin cepat.Bole bikin cepat if ada org yang bantu printkan n cek dalam buku rekod.Ni seme Ako.
Dah memang ler keja akO..Ako Faham ler..tapi..tapi..
hah banyak lak tapi..lambat laa..kena la kakitangan lain faham. Ako nk cek 1 persatu.
Salah cek kang akO gak yg kena.AKo gak kena maki hamun.Ako gak kena itu ini.
ADuiiiiiiiiiii..

Tiap2 pagi ako sampai opiz 7.30 ako trus oN HRMIS
Inilah yg selalu akO biKin..

On hRMis..
Cek Coti semak semula..
Printkan List Cuti tahun lepas..
Kumpul2kan 1..1..
Arghh Malaz nye nk cite psl HRMIS..

Dah ler akO nk bikin kerja kt Opiz ni..tak le AMAN..
BISING...
SUngguh BISING...
dengan org berborak..
Dengan orang ketawa..
dengan itu..dengan ini..
Arghhh BOsan..
Pastu kena Ako lak sound dgn CC n Pegawai..nape ako Bikin LAMBAT..
Owhhh GOd..
Persetan Luk..
Ako lak kena.
Org-org..kakitangan lain yg memekak..tak bikin keja..Plz r jangan ganggu Org yg Bikin keja.Kang Ako cakap depan katanye..Ako ni cam BAGUSSS le sangat..
hah ni aKo tulis isi hati sini..Ada laaa Nnti yang mengata.
Lantak laaa..Ako cakap yg BEner deh...
Sape yg terasa..terima la kenyataan..
N aKO minta maaf banyak-banyak..Kerana akO tak suka buat kerja dalam keadaan yg begitu Bising banget.Bos akO dulu sudah ajarin akO. dengan gaya PROTOKOL + dengan gaya waktu kerja Its kerja..
Bole cakap..bole borak..bole bergurau senda..
tapi agak-agak lerr wey..
Ohwhh 10sion gue..

Ako buat kerja ni pun Ikhlas..
Ako buat coti-coti korang ni pun dh memang tugas akO..
tapi bole laa kasi tolong sket..
Nak tumpu perhatian untuk siapkan cepat..
Jadinye nanti tak de la akO nak menjawab jeee...nape laa GCR uols seme
LEMbabBbbbbb kann..

Aishhh ntah la akO pun tak faham dengan bOs2 atasan..
Depa ni pun nampak TIMbalan lalu buat bodo je..macam tak HORMAT langsung..
Bukan la maksud akO suh melutut..tapi tak nampak ler sangat disiplin pada setiap kakitangan ituu..bole..

Owh tuhan maafkanlan akO..
Ako banyak dosa dalam berkata-kata..
Inilah luahan yang dapat akO persembahkan..
lebih baik makan hati untuk sedapkan hati sendiri..
Bila mengadu belum tentu manusia itu menghidu..
Engkau...yang maha pengampun maha pendengar...

2 comments:

Misz Jazzy said...

org penting mesti ler bos suruh dtg opis jer..hihihihiii...ning ni blog baru aku tau...wan

Adams Ayens said...

Alaa org penting mendenyaa..
Bila ada org ngadu belakang yg tak siok tuu...