Tuesday, June 29, 2010

NyLies nak Kena Campak Air & Nyanyi

Terasa sangat sejuk bila kita berpuasa.
Alhamdulillah dh 2 ari ni aku berpuasa Bulan Rejab.Ibu n Aku sama2 puasa. Lely pun kose.Tapi lely nk minum bitagen.Mummy ada bitagen banyak.Sesekali gelak aku dengan sore anak ni.Kejap peyat kejap teratur kejap lancar kejap gagap.Seronok nyer bila bergelar Kanak-kanak.Budak kecil.Baby.Anak-anak.Budak-Budak.

Tengah hari tadi aku balik..dah nama kerja pun takde.Dok kat opis asik kena MARAH jer.
Dah alang-laang n selalu kena marah.Biorlahhh..

Bila balik tengah hari dapat lelap kejap.Ye kalau dapat lelap.Kalau dah lely dok kaco.
Ermmm jawabnyer xdpt gak.

Arini aku tengok anak aku chomel sesangat.Dengan baju gaun putih n suar dalam die jerk.
Nampak dh naik badan Lely.Nak jadi Chubby. Dengan rambut mengurai..terkibai-kibai..

Upssss...aduissss baru je puji.." nenek lely nak g kencing..." sekarang ni Lely dah tau g toilet sendiri.G kencing sendiri.Malam-malam pun Lely tak pakai Huggies Lely.
Lely dah besar laa Mummy " lely dah pandai.memang tu la ayat die..pokpek..pokpek..
TEtiba time nak pakai spender lely Ku menjerit...
" Aduiiiiiiiiii nenek...sakit r pepek lely...sakit..pedih..gatai..."
Ermmm sah-sah sekali nenek chek2 tengok ada bintik2 dalam ada air.Macam tau-tau je Mummy mintak coti utk kite sefamily g Johor dis week.Last2 lely lak nak kena campak Air.Tapi sib baik tak demam lak.Baru kuar 2 3 biji.
Saje suka-suka amek gambar die tadi.pasal namapk chubby.Dah tu lak bukan die nak bergaya.Tapi nk bernyanyi lak......So Layanz kan je laa...




video

Besh Enterframe

Majalah PA & MA keluaran Julai 2010..sungguh chomel adik Syifa..sedapnyer nama die..if aku dapat bb lagi nak letak nama ni gak laa..
Besh sesangat n terlalu teruja..sangat tengok foto adik syifa ni.
Sebenarnya pun tak tau gak yang dalam keluaran bualn Julai ni aku dapat majalah FOC dari Kraftangan..memang tak inagt langsung bila dah daftar nama nak dapat majalah free.
So dis keluaran aku dapat 2 la majalah..macam tau-tau je..pasal my face n my Buyen face ada dalam majalah keluaran bulan ini.Waahhh sangat teruja sangat suka.Mana taknya
beso giler laa jugek gambar aku.Nak tau camne leh masuk..pasal aku n Buyen g Seminar Keibubapaan anjuran Pa&Ma laaa..memang tak sangka.
Bila Nylies tengok gambar Mummy N papa ada dalam majalah suka sangat-sangat.So diepun teruja nak gak gambar nyer dalam majalah.Nanti Mummy hantar banyak2 gambar Nylies K..






Segala hadiah daripada PA&MA saya ucapkan ribuan terima kasih..
Dan saya tidak akan lepaskan lagi peluang sebegini if ada lagi.Seronok sangat seminar anjuran daripada PA&MA..Hadiah-hadiah dari BlackMores pun sedap-sedap belaka.
Nylies sanagt suka makan vitamin daripada BlackMores..
kenangan yang tidak dapat dilupakan.

Monday, June 21, 2010

FutSal, SwiMM n Happy Papa DaY

Arghhh besnyer sangat2.Kak Caca ( akak ipar no 7 ) n Abg Yus sponser kami ke Futsal Planet di Ampang. Ntah apa nama ntah. Sabtu lepas 19 Jun 2010..ikutkan jemputan kawen ada 2 tempat. 2 jemputan kawan Buyen.Wahhh aku xyh masak dis weekend.Ibu aku dah Pos ke umah Alang,so Ibu xmo 4lo..penat katanye..baik rehat kat umah Alang.Lepas anto Ibu..kami g Serdang dulu kawen 1 opis Buyen di Kementerian Kesihatan.Cantik laa tema kaler kawen depa Orange + Hitam = dapat goodies Mini Mug + gula2 + bunga telor n cupcake . Cantik sangat. Untuk Majlis yang ke2 lak di Dewan Bahasa Pustaka..offismate Buyen anak akak Nor kawen. Tema simpLe sangat putih + PurPle = dapat goodies gula2+ telo N caupcake. 2 masakan tempat yang berbeza.Enak sekali n kenyang sampai ke petang.Terus anto Air NestLe Bliss..uamg Kak Yote ( akak ipar no 6 ) puas hati n bersemangat laa nak anto psl kak Yote oder banyak.Pas2 rushing ke umah Kak Nor ( akak ipar no 8 ) lepak2 terus terlelap jap sementara nak tunggu ke umah kak caca untuk Futsal n Swimm.



....
Penat kami berfutsal..nak serang umah kak caca lak.Kebetulan bufday anak buah Buyen yg ke 17 tahun.So depa g swimm 1st..aku n BUyen lak yg kena g beli cake..wahwaheahh..
Sementara nak sambut bufday Nabila kami sambut sekali Hari bapa..disebabkan abang2 Ipar aku ada n Buyen ada sekali..so sebiji cake kongsi reramai..Besh gak rebut2..Choc indulgence by Secret Receipe..



>