Wednesday, June 25, 2014

SANGAT SUKA CREAMPUFF

CREAMPUFF...!!!

Setiap kali ada majlis, or ada ako bikin majlis, akO memang suka mam CreamPuff. Dah le tak reti bikin. Asik nak mengorder aje. Rugi tak korang rasa. Ako baru terpikir rugi sesangat, pasal apa..memang ler jikalau kita dah tau bikin sangat senang rupanya. So sangat rugi kan kalau kita order. Bagi akO rugi tak rugi belakang kira janji sedap..walau mahai camne pun. Niat nak membeli dan menolong orang yang menjuai tu. So kalau kita ikhlas membeli, so orang yang menjuai pun akan ikhlas memberi betui tak. Ok akO belajar bikin CP dengan katonnya. Mendadak cepat. Mana taknya. Masa hari yang dijanjikan elok perancangan tiada la hal lain. Tak sangka plak pada hari kejadian ada jee hal lain yang perlu dilangsaikan. Ako ucap berbanyak terima kasih kepada my neber. Kak Aza yang sanggup mengajar dengan secara percuma aje. Dah le percuma. Balik plak dapat lagi makanan free. Fruit triffle..gitu la lebih kurang namanya. Ako nengok cam susah nak bikin. Tapi kejap je bila dah makan kan. So Kak Aza cakap memang senang nak bikin triffle fruit tu. Ahh tu nanti die ngajo katanya. Yang penting amek dulu. Dah rejki kamu katanya. Wahh chek kan main sukaa naa. Kebetulan Kak Aza nak mengajar pasal Asben beliau fly ke Dublin kot. So ada kelapangan dan kebetulan ada order daripada kasteme. Sementara beliau bikin, so beliau ajar laa..yang sangat simple.

Saiz Hidangan : 100 biji

Bahan-Bahan

- Mentega 180gram
- Tepung Gandum 250gram
- Air 450ml
- Telur 3 biji 
- Esen Vanilla 2 camca teh. Inilah bahan-bahan



yang atas sekali belah kiri tuu..akO  laa yang punch...adoii punye laa gelak Kak Aza...apa lagi Princes akO cakap dah serupa taik laa mumy...siott kannn...tangan tak bedung betui laaa...

Comey tak...kecik-kecik aje kannn...tapi sangat la lembub...rupanya...ako cuba kali pertama ni. 



Inilah hadiah triffle Fruit yang akO dapat khas daripada Master Chef Aza..wahhh besh tak korang..datang belajo free dah tu dapat plak makanan free. Sedap plak tu. Alamak ai suke noks..

No comments: