Friday, November 18, 2011

Umai Cafe D Tasek Putrajaya

Opss..dh terlepas bpe ari nk cite psl g Lunch dgn EmmE..My Adik d KPT.
Wahh sangat laa susah bila kami nk jumpe.Kalau nk jumpe mesti ada benda Or nk bagi barang kat EmmE.BAwulah jmpe.If x masing-masing bz dowh.

Tak tau nk lunch mana benonye.Pasal Opis Beliau area PICC.Opis akO lak Belah Alamanda.SO ajak kt Alamanda die lak jauh..akO dekat tp nk pusing jua.Lagipun akO nk settlekan dulu Pembayaran Saman JPJ ako d Bangi.SO lepas akO dh bayar baru lah bole g lunch.SIb bek settle cepat kt kaunter JPJ.Mana taknye kira awaL jua akO kua dr oPis.Tapi ye..keja akO dh settle seme.Jalan terbaik bgtau Adik Ku jom Lunch kt sebelah Masjid Besi..

Cantik x pic Masjid Besi..tenang je kan..

Ada 1 Restoran kat tepi Tasek tu.Sebenarnya tau dah lama.Cuma..Cuma..nk g no dan meh
Jadi kami pikir baik Lunch kat situ.Sangat senang.Tengah-tengah..so tak gado jua.

Tempat park keta yang banyak n senang..


Cantik tka yang macam roket tu..Besh tau angin banyak kat sini..


Inilah die UMAI CAFE D Tasek Putrajaya..
Bukan restoran daripada Sarawak.Tapi drp mana ye..alah lupe wey..
Takpela nk try la mam kat sini.Pasal ako pernah tgk Blog my fwen.Die mkn kat sini sgt besh n sedap2.So tu yg nk cuba + try + test.
Sampai je kami akt situ..perghh orang dah ramai meh.Sayang nye klu dok luo paneh. Memang le angin banyak.Tapi kalau dah tengah hari buta gitu,Mana ada angin nye erk.
Ahaa..haa apa Menu yg kami amek ye..naik pening akO nk mam pe.Pasal pagi tu akO dh mam Nasi Lemak.So Lunch nk basuh tekak yg besh sket r.Rasa cam nk mam Chicken CHop tp tgk gambo die cam kecik n rasa cam lambat laks. Last2 Ako amek char kiue tiaw jee.


Sangat haruss bile bergambo.Adik ako dh faham sangat dah..

Adik akO mkn..Nasi Goreng USA..wahh sangat sedap bile tgk..Tapi..tapi..
ADa mAsin meh..bile bayo ako siapkomen lg kat mamat casher tu.Suh die betui2 masak len kali.Sedap laa tapi..tu la Masin..
Sangat kebetulan jua kami pakai baju kurung kale merah lagi.Dah tu tudung lak black red.Wahh sangat serasi bersama n sangat ada citarasa sama.
Ermm lama gak la tunggu makanan sampai.Rasa cam dah nak blah dah.Tapi di sebabkan dh sampai n malaz nk pikir mana lagi..serta lagi 1 nk gak try kat situ.So tunggu je la..
Chit chat..chit chat dh kul 2 ..
Ermm bile lagi nk jumpa adik akO ni..


3 comments:

.:Mama Dhia:. said...

servis lambat giler la kakak kat sini..tempat mmg cantik la..sayang betul..

eMMe said...

hahaha...kak!!! tengs......tersenyum bile baca entry ini, heeee~

BUYEN said...

mAMA dhIA - AAA ERK..lmbt g ler..udah ler lapo..
EmmE - tq gaks banje Sis..muahhh cayunk Kamo..