Thursday, October 27, 2011

MY PrinceS SiCk

Hari ni dh masuk hari yg ke 6 MY Princess Naylies sakit.
KasihanNye gurl Mummy..sebelah muka habez bengkak.Harini laa bawu nampak sket kesusutannye.If x..mata sepet dh sama rata dgn pipi.Betul-betul bawah mata merah menyala dan nampak satu bekas gigitan serangga tu.
Ntah la akO pu pelik bila masanye laa kena..Pasal tido sama-sama.May b tengah2 malam kot.Kena gigit Sabtu lepas..bangun je tido tengok dh bengkak sket..ingat bengkak biasa laa.pasal bangun tido lambat.Biasa nya klu bangun tido lambat jadi gitu kan.
Kite ni pun yg dewasa kalau bangun tido lamabt..bawah amta mesti bengkak nyer..
tak banyak sket laa..Sepanjang hari Sabtu tu..naik jam 3.00 petang bengkak semakin menjadi2 ber + dengan merah2..ehh nape lak ni..Heran gak.


"MUmmy - Sayangg npe mata ni..sakit tak..?
"Princes - ntah r Mummy..saket r..xmo pegang..xmo pegang..."
"Papa - " jom kte g kinik erk..nk tak jmpe Doc..nnti doc bg r Ubat..nnti kakak mamam ubat ok laa..leh g schOoL..kan kakak nk buat Konsert.."
"Mummy - Jangan degil erk..jom g..dh siap2..nnti cepat baik.."
Princes - alaa kakak xmo..no..no..no.."
"Mummy - dengar tak Mummy bilang apa..jom..jgn Mungkar erk..
"Princes - Oklaah..( jwb cam syahdu je..sian lak dengo )
Puas gak pusing hari sabtu ari tu d Area Tesco Nilai..dh pening sms dgn neber sebelah umh kinik mne yg bukak lagi.Terus die bgtau depan Giant Nilai ada 1 klinik.
Jadi terus ke sana.Klinik Mediviron.Besh jugak suasana dlm kinik tu.DOc nye pun baik sangat deh.Terperanjat Doc tgk muka Princes.Sampaikan Doc ckp nasib baik serangga tu tak bertelur dlm mata..if tak bole nampak telur serangga di bahagian luar mata tu.

Alamak seremmmmmmmmmmm sey..ako trus bilang dgn DOc.So sekarang ni takde apa2 ke..Doc
Ok je nasib baik datang cepat.Xpe saya bagi ubat Antibiotik yg penting + demam + gatal + sapu.
Ok seme cukup untuk di makan..
ALhamdulillah dh nmpk kurang..tu r pasal hari ni takmo g schOol gak..dh lama coti.


Pic masa mula2 Princess kena gigit..nmpk cam tak bengkak..tp dh mlm bawu lg bengkak
Prince pun sebuk nk ngikut g kinik...


Ubat-ubatan my princes..seme nye dh RM86..nasib baik sesuai..n tak alergi ubat..






2 comments:

MISS DIVA said...

cian nye..so skrg nih dah baik ke blom?

BUYEN said...

yup..Miss DIva..semakin kurengg sket jew..hu3