Tuesday, November 25, 2014

JEMPUTAN KENDURI ON DISEMBER 2014

Bersyukur ke hadrat ilahi. Penambahan umat Nabi Muhamad SAW lagi. Alhamdulillah Allah SWT telah menemukan pasangan yang ideal untuk pasangan tersebut. Bersyukur..untuk bulan depan aje ai dah dapat 3 jemputan kenduri kawen. Wow 2 tempat di Perak. Dan 1 tempat di Bandar Ekstek. Dah mula laa pening nak beli hadiah apa. Kalau untuk salam bersambut ai rasa terpulang. Pasal kita telah dijemput datang makan. So ikhlas hati kita jugek laa kalau kita nak menyumbang kepada tuan rumah. Sebab dah pernah dengo kemusyikilan agama daripada Ustaz2 yang terkenal. Sama ada nak bagi or tidak memasing nye niat. So la ni ai tengah pening nak beli hadiah. Pasal yang kawen ni soang adik angkat + soang Pegawai opis Cawangan Korporat dan soang lagi jemputan anak kepada Pegawai. Alhamdulillah..dapat jemputan dah lama tak g kenduri kawen ni benonya. last g tak ingat bulan bile, kenduri adik neber kawen. Dan seronoknya majlis dibuat pada malam hari. Jarang kan majlis dibuat malam hari. Selalunya golongan VIP. Okeh untuk golongan yang ai dapat jemputan ni, biasa-biasa aje. Cuma jarak perjalanan laa jauh. So tengah pikio manjang ndak pergi or x ndak. Kannn.. Bila mana dapat kad jemputan la ni yang semakin canggih. Dan comel. Niat nak g semakin tebal. 

Kad pertama yang ai dapat daripada Adik Angkat ai. 1 opis lain cawangan. Beliau Eryna daripada Cawangan Kewangan. Comel sahaja kadnya, seperti tuan puteri yang nak kawen ni la. Eryna melangsongkan majlis sekali harong bersama adiknya. Alhadmulillah kak Nink doakan berbahagia hingga ke akhir hayat.


Kad kedua ai dapat daripada Tuan Shariff..my Boss di Bahagian GST. Kami gelarkan beliau Tuan senyum..pasal beliau suke senyumm. Baguss kann. Ai pun suka senyum apa..Opsss tak suka pasal my voice kuat..tu slack sket..orang tak suka..kannnsss


Kad jemputan yang ke3, daripada My pegawai Cawangan Korporat. So jodoh Mem Tiem pun daripada warga Kastam. Dan sekampung jugek di Perak. yang menarik perhtian ai adalah. kad jemputan kawen yang sama seperti passport. Ai terkejut pada mulanya, sapa laa yang tertinggal passport kat meja ai. Rupanya kad jemputan. Cehh. TErtipu ai. Rupanya passport makan dan nak hadiah hahahahah. Guwauu Mem Tiem. Kalau u baca dis blog U senyumm je laa ek. Jomm geng tengok kad jemputan passport nih. Sangat cantik.


Pengantin perempuan..My Officer...
Pengantin lelaki..My Officer gak tapi beliau cawangan lain.

Comel kannn...beso + sedang + kecik dan di bawah  siap gantong nanti lupe..so sekarang tinggal cari hadiah aje.1 comment:

eMMe said...

amboi akak nink, tgk kad kawen depe, mcm2 design skrg ni...yg paling saya kenal 'ERINA' punya kad kawen la...