Tuesday, March 24, 2009

WARiSAN



wAHHHH..kenangan lama time awak g BTN,d Besut, T'ganu..wahhh awak naik bas x press SANI EXPRESS.Mmg best g ler naik.Cun jer bas tuuu..time tu awak baru kawen kot.Tak ingat lak plak..Dpt kwn2 ramai,drp opis awak cuma 1 org jer kwn awak NADIA.La ni nama jer 1 opis tapi dah lama gak tak bersua muka.Tingkat lain2 laa so xde menda nak d bincangkan lagi.TErkubur jer.Tapi nak d jadikan citer,time awak nak g dulu NAD r cari awak.Siap awak belikan tiket bas lagi.Jumpa terus je kat hentian bas time nak g2
Teringat gak awak pd KURSUS INDUKSI KAT MANA EHHH pit..awak dgn ko la erk..siap g melancong kat PENANG lagi.Parghhh yg tuuu lagi best g ler awak siap jadi PENGHULUWATI
Ok bab g kurus BTN d Besut ni,awak teringat ada 1 lagu yg dinyanyikan oleh semua peserta BTN.MMg sedih..ntha la erk sedih ker? semua cekgu2 awak la ckp baik hayati betul2 lagu tersebut..yg bertajuk WaRiSan..BETUL..BETUL..BETUL..

aNAK kECIl MAIN aPi
tERBAKaR HATInYA yG sEPi
aIR MAtA dArAh bErCAMPuR KeriNgat
BumI Di PiJaK MiLiK OraNg

NeNek MoYang KayA RaYa
TerGadaI SelUruh HarTa BenDa
AkiBat SengKeTa SeSamAlah KiTa
CinTa LenYap Di ArUs ZamAn

InDahNya BumI KiTa InI
WariSan BerkUrun LamaNya
HasiL MenGaliR Ke TanGan YanG LAin
PriBuMi MerinTih SenDiri

MaSa DePan SunGGuh KeLam
Kan LenYap PeriStiWa SemAlAm
TertuTupLah Hati TerkUnCi Mati
MaruAh PribAdi Dah HilANg

KinI KiTa CumA TinGGal KuaSa
Yang AkAn MenenTukan BanGsa
BerSatuLah Hati BerSama BerbAkTi
PulIh KembAli Harga DiRi

Kita SuDah Tiada MAsa
MajUlah DenGan MahA PerkAsa
JanganLah TerLALai TerusKan UsahA
MelayUkan GagaH Di MusanTara 3x

3 comments:

eMMe said...

hye kak
takkan baru gi BTN
ape arrrr....
hihihi, me tau lagu anak kecil main ape
coz, masa me study dulu, ade nyanyi lagi tu...
baru ni nye BTN, me takde lak disuruh nyanyi lagu
yg ada lagu Wawasan 2020...ok ar tuh!

BUYEN said...

sayang adikku..
ce baca blog akak betui2..betui2..
kenangan la sayang..
akak g btn dah lama dah tak inagt thn b ler?
mmg best ooo g sane..
cabarannn yg dtg..

Zana S said...

aku gi sana masa cuti form 4 nak naik form 5. tempat sama ko pi tu la.. kot. ehehehe... tapi lepas kitorg balik, tempat tu banjirrrrr... ha ler... pi bulan tengkujuh. sib bek tak kena raduk banjir. ekekeke

tapi mmg kenangan je kan kalo kena pi BTN. walaupun hakikatnya... berat gile nak pi. :D