Monday, September 30, 2013

HARI KELUARGA KELAB REKREASI KASTAM KLIA

ALHAMDULILLAH...

Wow..beshnya dapat jua ako menyertai Hari Keluarga anjuran Kelab Rekreasi & Kebajikan Kastam KLIA. Opis ako nye..sangat teruja untuk menyertai. Bayaran Chalet sebanyak rm60 itu adalah pilihan chalet masing-masing la. Yang mahal..beso la biliknya..yang sedang murah la sket..macam yang ako amek ni pakej untuk 2 orang dan ada kipas aje. Comel aje chalet itu..seperti rumah-rumah kampung. Ada tangga, 1 katil queen , 1 bilik air, ada televisyen, ada beranda. Comel kan suittt sangat. Pada mulanya ako amek 1 chalet aje. Pasal yang pergi hanya ako Princess dan 2 orang anak Alang ako. Last minit Mr Buyen nak folo pulak..so bawak laa Si Prince dan 3 anak princess tu. Full tank beb. Balik full dengan hadiah. Arghhh HADIAH..? kalau menang dapat la hadiah kan. Kalah pown dapat jugek. Pe dehal..ako tak kesah beb. Kalau nk story bab pasal HADIAH. Pergh panjang BEB... ok xpe ako nak story pasal kegembiraan la dulu kann.

28 September 2013
9.00 pagi Berkumpul di Kelompok 10 Enstek Kuarters Kerajaan

Permulaan kami di anjurkan untuk menyertai acara "Treasure Hunt". Telah di aturkan jam 9.00 pagi berkumpul di lokasi yang telah di tetapkan. Perghh semangat kesukanan ako semakin menebal. Lagi-lagi Mr bUyen ku memfolo. Ecewahh...kalau tak memang payah beliau nak folo. Tak bape suke sebeno nye..Itulah rezen yang ako kasi menyatakan ASBEN ako OUT STATION...hahahahahah...habiz cito. Wahhh tunggu punya tunggu..Pengerusi Kelab sampai lambat...alamak ako memang paling tak gemo kalau cakap supe petir..tapi kerja tak supe BIKIN..SAMPAI LAMBAT..( pedulikan story nih..) tak elok cite buruk pasal org..astaqfirullah...
Jam 10 lebih kami gerak beramai-ramai. Daripada chekpoint 1 hingga chekpoint 4...settle. Ako mendapat tempat yang ke 10. So pendek cito KALAH. Ada soang kawan akO. Majok-majok takmo g Fmly DAy..beliau dapat no 1 tak silapnye laaa..kan main HADIAH dapat banyak. Rejki beliau kan. Ako sentiasa mendoakan rejki kengkawan. Teman tak kesah NOkss. Acara untuk petang setibanya kami..acara bola tampar..mewarna dan malam terus penyampaian hadiah, makan malam bbQ , karaoke dan acara bebas laa..


menunggu ketibaan rakan-rakan opis..


GOODIES permulaan acara..


shantek tak istana kayu ini, kalau laa umah hamba seperti ini alahai..


opss sowi katil dah bersepah baru tiba nih..


pic daripada beranda ....




My Princess sedang mewarna..ada ke anak dog beliau kasik kaler ijo dan pelbagai..
hahahh yang 2 orang bawah tu sepupu Princess.



Ako n Buyen petang-petang main bola tampaq..


Acara pada petang ari..membuat Istana Pasir..Kalah wey Team akO..


29 September 2013
7.00 pagi Berkumpul Di Tepian Pantai Linggi

Opss...sowi laa ako nak bangun pepagi untuk senaman hokay. Katanya nak berehat kenss. Tapi tak boleh laa kan. Pasal kite ikut jadual. Dah siap set nak bangun awai. Perghh di sebabkan ujan..dan malam pun tido lewat dengan anak nangiss keletihan laa..tup..tup kita terlambat bangun..alamak tengok-tengok depa tengah senaman pagi. So nengok aje laa. Dan nunggu terus untuk bekpes. Woww nasi lemak + kangkong + telor goreng..Kan main Prince ako mam banyak..suke la tuh. Si Princess dah asik nak majok aje..pasal kepenatan dan demam. Tapi acara sukan nak bermula nak jugek main..kids la katakan. Kompem nak hadiah jugek kann..so acara sukaneka kanak-kanak di dahulukan..dan seterusnya sehingga acara habis..sehingga gambo hadiah tu laa..


Acara dah nak bermula buat line seme untuk memerah air laut masuk dalam botoi.



Princess kan main memerah lagi..Aqilah anak buah ako..beria ria


Si Prince kasi semangat tunjuk gud pada Kakak..



Acara lari dalam guni..



kat atas tu pic kan main lagi..bawah acara lari kepit bola..


Kami nak balik dah..


Hadiah-hadiah yang telah d perolehi..


hadiah suka sama suka. towel dan cadar...ako redho je dapat...


Hadiah Princess dapat dalam acara sukaneka team kami dapat no 4..


Hadiah cabutan bertuah ako dapat no last sekali no yang tidak disebut no 4..




Hadiah team kami TEAM LEKIU dapat no 4...

1 comment:

norey said...

wahh....enjoy..sambil santai dan rileks²