Monday, January 12, 2015

JambuBatu Samboi & Pisang Cheese


Yeeee...kalau korang semua tau ni apa?
Haa ni resepi bawu Ibu tauu.. Jambu batu di potong sederhana or kopek-kopek kan. Kulit di buang laa. Supaya bila mana yang tiada gigi senang makan. Rendam kan bersama air masak or air tapis. Ambil asam boi yang telah tiada biji. Rendam kan sekali. Dan masuk kan ke dalam esbox. Tunggu laa dalam 20 minit or setengah jam. Kompem sedap n rangop beb. Cuba laa resepi ai yang simple nih.


Ok yang di atas ni pula. Pisang goreng tabur cheese & susu. Daripada beli berator panjang. RM5 plak tu. Ai g paso Dengkil. Beli Pisang mentah. Tapi jangan laa mentah sangat. Gorengkan aje dengan tepung gandum. Itu je yang ada stok kat umah. Cheese jangan cakap laa belambak-lambak bawak balik daripada Spore last year. Curah susu..sagat cheese. Susah nak sagat ai tabur kan aje cheese yang dah ai dadukan. Puehh hati nokss..
Selamat menjamu mata n selera n lelehan ayaq liur. Resepi sempoii sangat. Kalau nak gak. Meh Rm5..hahahahahsje guwauuu seyy


1 comment:

eMMe said...

tak jadi la pisang goreng cheese leleh kan.. jadi pisang goreng cheese dadu, hehehehe... tapi sedap je kak ning, kalo ade cheese ni mmg smangat je... heeee~