Friday, June 28, 2013

Salah Buku Boleh Gitu...

Alhamdulillah hari ni masuk opis semula setelah 3 hari berturut-turut memerah otak yang sangat gilos + memberatkan + melenguhkan jari jemari gebus NB. Wahhh legaaa gitu. Sangat teruja nak menjawab semua soklan-soklan yang dilayangkan. Perghh sangat mencabar hokay. Ehhh tak nyesal pun. Dah memang tanggungjawab kan. So nak naik pangkat. Usaha laa. Nak berjaya rajin laa. Nak tambah ilmu belajar laa. Ye dak.

Ok. NB  nak kongsi cerita. Apa yang dah NB lakukan. Perghh sangat bengang jugek pasal tak dapat nak jawab soklan-soklan. Kerna apa. Kerna buku panduan yang NB pinjam daripada kawan NB. Telah salah. Weiii pesall akO ni. Jadi bengong. Punya la tak hengat nak kol akak ipo terlebih dulu. Yang salah buku tu untuk exam hari ke 3. Bole gitu. 2 buah buku tebal n kurengg tebal. Pinjam daripada kawan MOF. Kawan pun mana nak tau soklan apa kuo kan. Lantas beliau pk NB koje d SPR. Buku tersebut pun pasal AKTA PILIHANRAYA. Ewahhh gitu. Haloooo..lom jadi ahli SPR yang sewajarnya. Tak sonok dok SPR. Hanya ALLAH yang tahu.

Inilah rutin NB semasa exam. 
Murni International Collage, Presint 17 Putrajaya.

Hari Pertama..


Hari Kedua..
Xde mood nak snap-snap..
Pasal nak bawak 3 buku sekaligussss...
Alhamdulillah dapt jugek jawab...

Hari Ketiga...
1 Buku aje yang betul...
Ni yang salah buku

Haa moralnya kalau kita bersiap awal camne pun. Kalau dah di izinkan ALLAH SWT untuk kita silap pada hari itu. Silap jugek kita. Kann.. So selepas ni lebih berhati-hati.
Pada kengkawan yang belum amek Exam KPSL tu..teruskan usaha. Kerana tiap tahun ada kan. Kita selagi ada. Cuba lah. Allah akan tentukan. Minta la pertolongan dari NYA..


No comments: