Monday, November 18, 2013

Lempeng Pisang Again KHAS



Wahhh NB semakin hebat dah apabila menghayunkan koli kocik nih nak bikin penkek jowo laa konon. hahahah ni lempeng pisang ler..sangat comey kann


Bersepah ke? Ehh taklah sangat kann..pisang agak2 korang nk tumbuk..pastu campo gula sesedap rasa..jangan maneh sangat, katanya suh kurangkan gula, tepung gandum pun berpatutan laa dengan keadaan pisang tersebut. Kalau banyak sangat tepung nanti keras lak lempeng tu. Kalau sikit sangat terlembek lak. So sesedap n agak2 korang laa. Kalau NB memang suke lembek. Petang semalam layan lempeng dengan tengok DVD KL ZOMBI.


yang ni terhanguss sket.. ke banyak..ek?


Buat 10 keping...pun tak cukup jugek. Lempeng pisang ni NB buat khas untuk Kak Long NB. yang teringin noo nak mamam lempeng. Ye laa balik KL..mula laa macam -macam nak mamam. So comey tak..buyat-buyat cam NB jugek..


Khas untuk minum petang semalam. NB rajin laa semalam. Gara-gara kakLong NB nyer permintaan. Teh tarik + Nescafe o Tarik Khas untuk Mr Buyen dan Kopi Old Town Khas untuk kakLong..Taraaaa...jemput meleleh ayaq liuq...



1 comment:

norey said...

wahhh...sedapp dan terliur plak ptg² ni....hehhe