Monday, November 4, 2013

BAGAN DATOH

3 NOVEMBER 2013
Parit 11 Batu 16, Sungai Sumun, Badan Datoh Perak Darul Ridzuan
Majlis Pertunangan Anak Buah Buyen..Abang No 4 Dan Anak Perempuan Sulong..
Tahniah Mira dan bakal suami..tak tau nama..

Alhamdulillah..
Nak berjalan-jalan ke Perak teman. Memang dah lama beno idok ke sana. Nak cari apa kan. Ghopenya ada jua sedare mare teman dok sana lagi. So my pikiran sudah terpikir apa nak nyoping le konon. Haa tak la sakan nak nyoping kan. Seawal pagi kena gerak ni. Nanti lambat lak Pak Ngah Jalil tunggu kite..kata-kata daripada Buyen. Kami berkonvoi hanya 3 kereta aje. Fifi bawak kereta makde. Fifi anak lelaki Pak Ngah Jalil. Abang Ipo ako no 2. Pak Ngah sekereta dan akO sefamily laa. Di sebabkan ako terlewat bangun atas kerana nengok bola dan movie tamil. jawabla kami jam 7.30 baru bangun. Gedebuk gedebak jam 8 baru  gerak. Kami melalui lebuhraya LATAR. So pak Ngah tunggu di persimpangan jalan selepas lebuhraya LATAR. Perjalanan hanya 2 jam. Seawal kami 2 family sampai di majlis. Rupanya ada majlis cukur jambui. Oklah kami sampai aje. Terus dihidang kan dengan makanan yang telah siap. Memang lapau pun. So kami dah snap-snap pic baru mamam. Tunggulah sehingga majlis selesai. Ok..



Makanan yang telah disiapkan..Biasalah Ako bukan jenis pemakan yang amek bebanyak. Walaupun ako seorang pemakan yang tegar. Atas nasi minyak bersama Ayam percik dan bawah Sambal Goreng Tahu bersama soon dan dicamporkan dengan babat lembu. Wahhh sangat sedap weyy pepanas lak tu mamam.


Ni saje family yang hadir..family lain banyak hal..So wakil bole lahh..Bertunang je kann..


Anak buah perempuan yang dah besau-besau..


My Niece Mira...Selamat Bertunang...


baju biru tuu mak beliau...kepoh akak ipow ako nih..



2 comments:

norey said...

Cantik bajunya.....

Adams Ayens said...

aiii baju sape shantek...
my niece sakan berbaju..baru bertunang..lom majlis besau..hahahah