Tuesday, July 22, 2014

IFTAR @ CHATIME 23 RAMADHAN

Assalammualaikum..
Isnin 21 Julai 2014
Cha Time Alamanda

Alhamdulillah..setelah 23 Ramadhan, kami sekali lagi dapat beriftar bersama-sama. Kali ni kami berdua sahaja. So dapat ler mengobrol dan sosek-sosek kan. Tapi yang kesiannya..kami tak dapat ler nak makan tempat yang selesa. Kerna sampai Alamanda pung lambat. Jadinya..kami beli ayaq dulu barulah cari makanan. tu pun secergas yang boleh. Sebab kami nak layan movie. Haa..mesti kalau ber2 tak bermovie tak SAH. Ok story dulu bab mamam. Dah malaz nak pikiaq panjang lebo, kami trus je ke Alamanda. So kami jumpa di tempat letak kereta. Tu pun dah jam 6.30 petang. Round nak ke Black Canyon Full. Nak ke Noodles pun full. Kebetulan nak g tukaq baju kenit di Parkson, so settle tuko baju, terus order Chatime. Ako n Oya memang peminat sakan ayaq Chatime. Sedap wey. Jelly tu buyat-buyat. Lagipun baru RM5.90 haaa murah dan berpatutan kan. 



As the name goes, this milk tea comes with pearls already included and tops the
chart as the most famous kind of milk tea in the world. A must try for everyone!
Price
(R) RM5.90
(L) RM6.90

Haa..ni laa minuman kesukaan kami be2..Sedapp tau..Geram je nengok biji-biji jelly tu. Rasa tak puas nak gigit. Lepas tu ayaq pun rasa soft aje. Adeiii syang sangat kat Airport KLiA ni tak dak plak. If tak jenuh ler selalu akO beli. Sedap tauuu...Lepas kami minum ni..terus ke solat laa dulu. Nanti jenuh senget nak solat kan. Kami g solat kat surau Boling Alamanda. Ramai ler jugek. Ako bawak telekung sendiri. Barulah selesa.

Lepas kami bersolat..masih jenuh kami nak cari tempat mamam. Alamak camni gayanya..camno. Memang takle laa len kali nak berbuka puasa luwau waktu kerja. Ni lah jadinya. Kelam kabot seyyy. So malaz nak pk lamo. Kami bedal yamg simple mimple ja. Ako amek waffle Galose & Oya amek Popia Chicken Cheese. Alhamdulillah. Kenyang jugek.





2 comments:

eMMe said...

lagi best cool blog kot kak nink...

Adams Ayens said...

ye keee...
cool Blog kak nink tak pernah ghase laaa..ermm kena try nih..BOOsh pun sedap kann..