Wednesday, July 9, 2014

MENU BERBUKA PUASA 9 & 10 RAMADHAN

Alhamdulillah
Masih berpuasa seperti sedia kala..Alhamdulillah..My Princess pun telah berjaya berpuasa sehingga 10 Ramadhan. Macam-macam gaya akO pujuk si Princess dan bagi kata-kata semangat. Bila balik kerja aje..nengok die terlantor tido, keletihan dan kepenatan. Sedey plak ako nengok. Alhamdulillah..berjaya jua akO mendidik Princess supaya menikmati keindahan bulan Ramadhan. Bukan lah nak berbangga diri. Tetapi inilah kewajipan yang harus kita laksanakan sebagai hamba ALLAH SWT. Alhamdulillah. Bila dah terbit rasa tak tau nak makan apa..aKo jua pening memikirkannya. Ecewah macam ako plak yang masak ek. padahal Ibu yang letih kat umah dengan Prince tu. Semakin  hari semakin nakai si Prince. Aiii cam die jugek berpuasa. Sakan laa mamam bile orang sibuk berbuka puasa. Ok untuk menu hari 9 & 10 simple mimple aje. Janji kenyang di perut. Lagipun bukan ramai pun kan. Kami 4 beranak aje. Selalunya lauk berbuka akan dimakan untuk bersahor sekali. Sangat jimat. Cuma akO masak nasi panas aje. Baru selera nak makan.

Haa ni nama nya tongkeng ayam..Untuk keringkasan yang biasa akO sebut Buntut ayam..Perghh sangat menarik di tekak dan mataku. Kami memang la paberet benau. Ni Ibu masak kicap bercili.

Ni ako beli aje..mengenangkan Princess aKo suke nau nau kuih lapis..tapi die akan makan yang hijau sahaja..yang pulot die tinggai begitu sajee..

Ibu masak mee goreng..paberet My Prince..

Nugget Ayamas dan Kurma

Buntut ayam yang tak habis dok perangat lagi untuk 10 Ramadhan..

Ni lauk berbuka akO..mee ako ulamkan bersama nasi dan lauk ikan jenahak masak asam podeh

Air BLISS

Ikan jenahak Masak Asam Pedas..

1 comment:

norey said...

Bulan Ramadhan semua pasal makanan....dugaan..hahahhaha.....
pagi² dah nampak makanan..